Loppuainen

 Moi!

Täällä taas. Nyt alkaa olla lomat vietetty ja ensi maanantaina 10.1 alkaa koulu. Nyt on kuulkaa kova pöhinä päällä, paljon uutta hienoa kurssia taas luvassa.

- Innovaatioprojekti

- Kylmätekniikka

- Käyttö, huolto ja kierrätys

- Modelling and simulation

- Prosessi- ja laitossuunnittelu

- Ruotsi

- Suunnittelu ja kustannukset

Siinä sitä, selkeästi siellä on suosikit ja yksi... noh... ei niin suosikki. Osaatte varmaan sen tuolta valikoida. Ehdottoman tarpeellinen kylläkin!

Niin, koulu jatkuu taas. Mielenkiintoista nähdä miten paljon on opiskelijoita jäljellä, Kela tuossa taannoin ilmoitti 13800 korkeakouluopiskelijan saaneen selvityspyynnön opiskeluiden edistymisestä. Omaan korvaan kuulostaa hieman korkealta määrältä mutta mitäpä minä mitään mistään tiedän.

Se mitä tiedän, on oma seurantani kurssimme WA-ryhmässä ja koulun järjestelmissä. Meillä on ollut 90 aloittaessamme 2020 tammikuussa, vain murto-osa tästä määrästä ilmoittautuu pakollisille kursseille enää. Myös WA-ryhmän koko on pieni, 45 ihmistä.

Syksyn lukukaudella vertailin ryhmäsähköpostin vastaanottajien listaa siihen, ketkä aikanaan aloittivat.

90 oli kutistunut lukemaan 40. Tokihan voi olla että kymmenillä oli kurssi jo aikaisemmin suoritettuna, tai sitten joukossamme on melkoinen määrä **************. Tähdet koska en halua yksilöidä kurssia.

Olen huvittanut itseäni kirjoittelemalla kurssin WA-ryhmässä koulun aina alkaessa. Syksyllä ryhmästä lähti viitisen ihmistä, oletan syyksi "ei perhana, olen vieläkin täällä, vaikka paistan burgereita Hesellä, äkkiä pois!".

Katsotaan miten monta lähtee tällä kertaa, kerron sitten. 

Sain kuulkaa eilen ansioluettolen tehtyä, löysin varsin mukavan erilaisia dokumenttipohjia myyvän sivuston, tekijät saanevat jotain edes teoksistaan. Näin yksityiskäyttöön varsin kohtuullista, hinnat alkavat sieltä alle 10 eurosta. 

Koska on käytössä Adobe CC ohjelmistot, on hyvin helppo muokata noita pohjia, itse olen käyttänyt Illustratoria, malleissa tulee yleensä ainakin myös InDesign, Photoshop (ja Word ja PDF).

Sivuston osoite, tämä on puhdas linkki, ei siis mitään affiliateviittauksia tms.

Creative market

Noin! Toivottavasti loppuainen on tänä vuonna armollinen, etäopiskelu jatkuu varmaankin kasvavissa määrin. Pelkään että se on yhtä väkevää myrkkyä, kuin aiemminkin. Toivon olevani väärässä.

Sunnuntaina seuraava kirjoitus.

Kommentit

Suositut tekstit