Juhannuspukki

Arvosanat on jaettu, opintopisteet on merkitty ja olen virallisesti joululomalla.

Rotting Christ - Ze Nigmar soi taustalla, on aika hieman jutustella menneestä lukukaudesta ja miksei myöskin ensimmäisestä kahdesta vuodesta.

Nyt loppuva lukukausi oli jo rakenteeltaan erilainen, kuin ennen. Selkeästi aletaan siirtymään pois rakenteesta:
- Tee aina viikkotehtävät
- Tee aina kaikki annetut muut harjoitustyöt
- Kertaa ym. ennen tenttiä
- ???
- Paistattele arvosanasi lämmössä

Nyt alkaa tulla ennemminkin kursseja, missä on joko muutama, tai vain yksi iso projekti mikä etenee kurssin edetessä opetettujen teemojen mukaan. 

Tästä kun jättäydyt jälkeen, ja yrität alkaa kirimään muita kiinni 3 viikkoa ennen tenttiä, niin jääpi tekemättä. 

Melkein menin itsekin näissä vipuun, kaikkihan me tietysti tunnemme ihmisluonteen, "tää pitää palauttaa vasta 4 kk päästä, ei hätää!". 

Hieman kevään näkymiä ja ajatuksia siitä.

Tulevalla lukukaudella pitää ehdottomasti yrittää kaivaa mahdollisimman nopeasti esille se, mitä projektissa pitää tehdä, mitkä ovat sen pääosat ja rakentaa sen tiedon perusteella aikataulu koko keväälle. Olen ajatellut kahden viikon välein olevia osaurakoita, pysyy jollain lailla hanskassa se tekeminen. Gantt-kaaviot ja muuta, pitää vain tarkistaa kuuluuko Microsoft Project amkin tarjontaan (ja onko moista softaa enää olemassakaan).

Olen kevään kursseista yhden jo tehnyt nyt tänä syksynä, sitä kompensoidakseni otin pari ylimääräistä kurssia. Jotenkin harmi, että lukujärjestysten puolesta noiden "oikeiden vavojen" aloittaminen on käytännössä mahdotonta ennen sitä oikeaa hetkeä. Olen siis koittanut poimia mielenkiintoisia ja omaa asiaani ja osaamistani auttavia kursseja.

- Innovaatioprojekti
- Prosessi- ja laitossuunnittelu
- Kylmätekniikka
- Modelling and simulation
- Svenska i arbetslivet, muntlig kommunikation
- Svenska i arbetslivet, skriftlig kommunikation
- Käyttö, huolto ja kierrätys
- Suunnittelu ja kustannukset

Siinä ensi kevään kurssit, kaksi viimeistä ovat em. ylimääräisiä. Paljon kivaa uutta tietoa taas yritetään paksuun kalloon tunkea, muuten, nuo ruotsit on yhdistetty opetusmielessä. Olisi tietysti kiva lukea sellainen ns. poliisiruotsi, toisella tunnilla voidaan vain puhua ja toisella kirjoittaa.

Kuten kurssin nimestä voi jo ehkä päätellä, (ja opettajan nimestä), niin luvassa on kurssi lontooksi. Ei siinä mitään, kiva välillä sitäkin taas harjaannuttaa. Ja mahdottoman paljon yksinkertaisempaa hakea tietoa internjetistä, kun termit ovat jo valmiiksi tiedossa englanniksi.

CV on työn alla, kävin ottamassa ne kuvat yritysten edessä niin, että tietää missä ollaan. Osa oli helpompia, joistain löytyi vain kyltti ovenpielestä.

Tuo CV:n tekeminen on jostain syystä osoittautunut vaikeaksi aloittaa. Tai noh, tiedän minä syynkin. Kun teen sen ja lähettelen joka puolelle, niin masentuuhan sitä kun tulee "kiitos mutta ei kiitos" viestejä, tai sitten ei tule mitään vastausta.

Kas, kun en lähetä, ei tule kieltäviä vastauksiakaan. Alitajunta toimii mielenkiintoisella tavalla. Tarttis, pitäis, olis vähän niinku pakko...

LinkedIn on lähtenyt liikkeelle ihan kohtalaisesti, sadan kontaktin raja häämöttää. Käytössä maksullinen versio, onhan kallis palvelu kerta kaikkiaan. Jos siitä nyt jotain iloa olisi harjoittelupaikan löytämisessä...

Niin, se kahden vuoden tulos?


Ihan kivasti on mennyt, toisaalta se selittyy sillä että pystyn uhraamaan tähän mahdottomat tuntimäärät viikossa. Ei ole lapsia ja vaimolle on hankittu kaksi kanavapakettia.

Nyt lopettelen tähän, laitetaas tähän yksi CV:n kuva-aihio. Yritys saattaa olla tunnistettavissa.

Toki tätä pitää hieman rajailla ja miettiä layouttia dokumentissa. Siinä minä, leppoisa valejoulupukki.

Kommentit

Suositut tekstit