Loogisinta olisi laittaa tähän joku osuva otsikko

 Moroo!

Se on lauantai-ilta, kello on juuri nyt 23:17 ja HBO tarjoaa Young Sheldon sarjaa. Vasemmassa näytössä on tämä blogikirjoitus, oikeassa sarja ja sen oikealla puolella televisiossa Lord of the rings: Kaksi tornia. Olo on jotenkin kotoinen ja rauhallinen. Miten sitä kokeekin tämän aistiärsykealtistuksen näin miellyttäväksi...

Tänään tuli tehtyä logiikkaspagettia. Helpompi selittää kuvalla, kuin sanoin. Kuva kertoo enemmän, kuin 12 loogista elementtiä.


Tiedän että ei tämä nyt varmasti ole kaikkien loogisten sääntöjen mukainen mutta oppimassa tässä ollaan ja sainpahan tehtävän tehtyä! Kuten selvästi huomaa, niin tässä on taksin sivuoven paineilmajärjestelmän ohjaus. Sivuoven painonapit, auki / kiinni, työsylinterin liike. Suljetun oven lukituksen ohjaus, työsylinterin  ja astinlaudan ohjaus. Tähän päälle tarvittavat lukitukset ja estot työsylinterien rajaehdoilla, jotta asiat eivät tapahdu väärään aikaan.

Tämä oli sitten ensimmäinen vuorokauteni viisikymppisenä, yllättävän normaali olo kuitenkin. Eikä edes pää särkenyt aamulla, vaikka kieltämättä tuli hieman juhlistettua eilen. Kotosalla luonnollisesti, ei tuo ihmisten ilmoille lähteminen enää ole juttuni. Ehkä ihmisaltistus bussin ratissa on tehnyt tehtävänsä ja olen saanut tarpeeksi kokemusta niistä yhteen elämään.

Huomenna lisää tehtäviä, pientä raporttia virtauksensäätöventtiileistä ja dieselmoottoreiden päästöistä hieman laskettavaa.

Esitä dieselmoottorin pakokaasujen CO2- sekä O2 -pitoisuus ilmakertoimen funktiona välillä lambda = 1…3. Polttoaineen hiilen massaosuus on 86 % ja vedyn 14 % eikä polttoaine sisällä muita alkuaineita. Tee esimerkkilasku jostain laskemastasi pisteestä.

Keskiviikkona muuten lukukauden ensimmäinen oikea tentti, oikea siinä mielessä, että ruotsin tentti oli ensimmäinen kahdesta. Ruotsi on vielä perusteet, eli ensi lukukauden oikean ruotsin apuluokka. Ei tuo ruotsi ole ihan sieltä vahvimmasta päästä...

Näin, nyt Sheldonin nuoruutta vielä pari jaksoa ja sitten harkitaan unta.

Palataan asiaan, mukavaa viikonloppua. 


Kommentit

Suositut tekstit