Sämre folk

 Huomenta!

Laitoin lauantain kunniaksi herätyksen vasta kasiksi, aikamoista hemmottelua. Eilen oli siis aamulla Koneensuunnittelua, olisi ollut tarjolla jopa tuplatunnit mutta ensimmäinen tupla riitti. Olin taas tehnyt tehtävät etukäteen, joten jutustelin tehtävistä kaverin kanssa ja ohjasin vähän hommaa oikeaan suuntaan. Mukavaa touhua.

Bussilla kotio, kestää muuten 8 minuuttia tuo bussimatka. Taisin tämän jo aikaisemmin jossain välissä kertoakin mutta tähdennetään vielä, 8 minuuttia! Puolenpäivän alkoi sitten pelätty Ruotsin perusteet. Ruotsi on jännä kieli, sitä perinteisesti sillon 70- ja 80-luvuilla koulussa vihasivat käytännössä kaikki, ja sitä kautta myös osaaminen on ollut heikkoa.

Jotenkin se sujui nyt paremmin, jostain ihmeen syystä tekstien ymmärtäminen sujui hyvin, toki tämä nyt oli vielä tasoa, "Tulen kylään huomenna, soitan sinulle illalle" jne jne. Kova hinku olisi kieltä osata, harmittaa, kun näin oleellinen osa yleissivistystä on huonolla kantilla. Ja tammikuussa alkaa sitten kuitenkin se vanhalta nimeltään oleva virkamiesruotsi.

Illalla sitten jatkettiin kaverin kanssa Tilastolliset menetelmät kurssia, siinä on kuulkaa todella mielenkiintoinen kurssi! 


Tähän on jatkoa kahden tehtävän verran, sangen todellisen tuntuinen ongelma ja se tässä juuri onkin se, mikä sitä mielenkiintoa nostaa. Suoraan tunnustan, etten nyt ihan kaikkia termejä osaa, enkä ihan tajua miten kaikkea tulkitaan. Pitää katsella nettivideoita, YouTubessa on melkoinen määrä katseltavaa aiheeseen liitten. Kolme ensimmäistä tehtävää olemme tehneet ja hyvin ovat tähän mennessä menneet, itsellä on ollut 2 vastausta väärin. Jokainen case sisältää useita kysymyksiä.

Tänään pitäisi tehdä maanantain Diesel- ja kaasumoottorit ensimmäinen viikkotehtävä, hieman RDE-testauksen selittämistä ja lasketaan Caterpillarin moottorin palamisen ilmakerron eli lambda. Vähän pitää kevään dokumentteja vilkaista, että muistan miten se meni. Ainakin pitää tarkastaa, ovatko muistot oikeita.

Näin, iltapäivällä anopin naapuriin suojaseinä ja sitten taidankin pitää illan vapaata.

Palataan asiaan!


Kommentit

Suositut tekstit