Nomo nomo, herkullista pullaa

 Morjesta taas!

(Miten näistä tulee aina niin tamperelaisen oloisia? Joku teekkarijäynä?)

Tänään oli ajallisesti helppo päivä, vain pari luentotuntia mutta aihe oli hyvin mielenkiintoinen. Hydrauliikan ja pneumatiikan teoriaa, viikon toisella kerralla siis käymme läpi FluidSim simulointia.

Taas nykäisi asia vähän eteenpäin, omasta mielestäni varsin mukavasti tässä etenee koko ajan rinnakkain kaksi eri lähestymistapaa. Matemaattinen suora lähestymismalli kaavoineen ja laskuineen, sekä nomogrammien käyttö.

Perinteinen tapahan olisi se, että ensin käytetään koko lukukausi ennen viimeistä viikkoa niin maan perusteelliseen laskemiseen ja kolmannen desimaalin pyöristämisen miettimiseen ja sitten viimeisellä viikolla esitellään nomogrammit ja sanotaan, että näistä niitä sitten periaatteessa katsellaan. Aha.

Nom nom, nomogrammi. Jaa mikä? No tällainen! 


Esimerkki käytöstä oikeassa yläkulmassa, koska olet täällä, niin oletan että kuva aukeaa sillä.

Huomenna erikoista herkkua, ei opetusta koko päivänä! Huominen luento on peruttu, koska opettajalla on työreissu. Sopii kyllä, ehtii raivota tehtäviä eteenpäin täyden kasituntisen. Pitää taas yrittää saada ne mitä pitääkin tällä viikolla tehdä, ja sitten ainakin 1 minkä palautus on vasta seuraavalla viikolla tai myöhemmin. 

Pidän kovasti tästä, että pystyy tekemään ainakin tietyissä määrin etukäteen tehtäviä. Sähkötekniikassa varsinkin tämä on kätevää, koska periaatteessa osaan täysin tämän sähkötekniikan osan kurssista, automatiikka kaipaa perehtymistä. Siksi pikapikaa sähkötehtävän laskut alta heti kun se on mahdollista, niin jää muille enemmän aikaa. 

Huomenna Ruotsin perusteita, Koneenosien suunnittelua ja Diesel- ja kaasumoottoreita. Tuo viimeinen on mahdottoman mielenkiintoista (kaikki tuntuu olevan tällä hetkellä...) ja juuri nyt sieltä pystyy ammentamaan teknistä pohjaa tälle päästökeskustelulle, varsinkin dieselmoottoreiden osalta. Omalta osaltaan tähän tuo todella kivan lisätiedon Voimalaitostekniikka, missä juuri nyt laskeskellaan sähköntuotannon kustannuksia ja sitä kautta tutustutaan päästöoikeuksiin ja niiden vaikutukseen tuotetun energian hinnassa.

Aloin tänään valmistelemaan ansioluettelon tekemistä. Viime kerrasta onkin jo aikaa. Paljon. On tuo Adoben CC-tilaus kaikille softille ja yhtenä niistä on siten myös InDesign. Creative Shopista kävin valmiita templateja katselemassa, eikä niillä pahasti hintaa ole. Alle kympistä lähdetään ja kun päästään yli 20 euron, niin alkaakin olla jo tarjolla paketteja, joissa on läjittäin pohjia.

Olenko liian ajoissa? No en ole, tässä pitää ihan oikeasti alkaa tekemään töitä ensi kesän suhteen, ei kelpaa enää hyväksiluku menneellä työhistorialla. Nyt pitää oikeasti päästä jonnekin ja se jokin pitää olla vielä ammattillisen kasvun kannalta mielekästä työtä.

Vaikka suhtaudunkin hyvin pessimistisesti koko ajatukseen, en näet usko että mihinkään pääsen, aion kuitenkin yrittää kaikkeni että onnistun. Alkaa tuota ikää olemaan jo niin paljon, että luulen sen olevan aikamoisena esteenä tälle touhulle. Ainakin media huutaa sellaisia uutisia toistuvasti. Onhan se luonnollisesti parempi ottaa töihin ihminen, kellä kokemus työelämästä on koulun ajan kesäharjoitteluista, kuin palkata ihminen kuin jolla on jo muutaman vuosikymmenen työelämämarinointi alla.

Sellaista tällä kertaa.

Huomenna vielä erikoishomma, pitää jostain löytää yritys, mikä päästää minut kyselemään tyhmiä.  Tällä kertaa Kunnossapito- ja käyttövarmuustekniikkaa, pitää tehdä esitys ja raportti jonkin yrityksen kunnossapitotoiminnasta ja selvitettäviä asioita onkin aika paljon. Miten teidän yrityksenne, olisiko hetki aikaa vastailla kysymyksiin? 

Voin tuoda pullaa, kahvia teillä on varmaan jo ennestäänkin.

Kommentit

Suositut tekstit