Apurahaopiskelija

 Moi!

Nyt oli aika rapsakka päivä, ysistä viiteen, Dolly Parton olisi minusta ylpeä.

Aamun ensimmäinen epistola oli Voimalaitostekniikkaa, tänään oli ensimmäinen luento. Luonnollisesti alussa yleisiä juttuja, mitä tehdään milloinkin ja muuta vastaavaa. Jestas miten mielenkiintoista juttua on tulossa, omaan pirtaani tämä aihe kyllä sopii todella hyvin. Ja kiinnostaa. Kovasti!

Energiataloutta, höyryvoimalaitosprosessia, lauhdevoimalaitosta, ydinvoimalaitosta, sähkön ja lämmön yhteistuotantoa ja kaasuturbiini- ja kombivoimalaitosta. Siinähän sitä on sisältöä yhteen kurssiin.

Jännänä yksityiskohtana kurssilla käytettävää ohjelmaa pystyy käyttämään vain koululla ja vieläpä vain yhdessä luokassa. No, aika hyvin tämä tähän mennessä onkin mennytkin, kaikki muut ohjelmat on pystynyt asentamaan omalle koneelle. Kyllä tämän yhden "ylimääräisen" reissaamisen jaksaa. Menee muuten 8 minuuttia bussilla lähimmältä pysäkiltä koulun eteen. Häshtäk reissumies.

Päivän toinen aihe oli myös mielenkiintoinen (yllättäen), diesel- ja kaasumoottorit. Niin niin, tiedän mitä ajattelet, siellä se lukee vanhentunuttta ja poistuvaa teknologiaa. No joo ja ei. Ei nyt lähdetä tähän keskusteluun mutta kun nyt tämän esille toit, niin sanotaan sen verran, että aika paljon pitää tapahtua että Mærsk Mc-Kinney Møller kulkee akkuvoimalla. 

Tähän kurssiin kuuluu muuten moottorilabra, jos se ei ole siis rikki. Se tuli äsken valmiiksi ja nyt se on rikki. Kai se tulee ehjäksi. Jos ei tule niin sitten vaan simuloidaan. Saas nähdä.

Kaavakokoelmaa katselin tuossa, voi voi sentään.

Tässä otteena yksi sivu

Itsellä ei tässä ongelmaa ole, lasketaan vaan kun käsketään. Toivottavasti kaikilla on sama tuuri.

Viimeisenä kunnossapitoa ja käyttövarmuustekniikkaa. Tästä kurssista alkaa tulla ristiriitaiset tunnelmat. Aihe on valtavan mielenkiintoinen ja mieluisa mutta samalla siitä muodostuu myös ongelma. En ole koskaan ollut kovinkaan lahjakas näissä historia tyyppisissä aineissa, jutustellaan 4 kuukautta luennoilla mukavia ja siitä on sitten tentti. Ei ole minun juttuni tämä kyllä yhtään.

Pitäisi opetella ulkoa tekstejä ja laatikkoleikkejä, osa ongelmasta johtuu takuuvarmasti myös omasta asenteesta. Koko homma tuntuu jotenkin niin... noh, puuhastelulta. Matematiikka on eksakti juttu (no lujarissa vedettiin matematiikkaan nojaten vähän sinne päin arvoja) mutta tästä on vaikea ottaa kiinni.

Pitää vaan yrittää tässäkin rankasti.

Mielenkiintoinen sähköposti tuli tänään koululta. Eräs apuraha tuli hakuun, ajattelin sitä jopa hakea, kun näin myöntämisen kriteerit, mielestäni täytän ne hyvin. Pitää vaan varmistaa ensin opinnot maksavalta taholta, ettei siellä mene fiilis pilalle, jos saan rahaa jostain muualta XXX euroa.

Näin, tänään siis koko päivä lähitunteja, huomenna 2 luentoa ja molemmat etänä. Keskiviikkona 1 luento, torstai "vapaa" ja perjantaina viikon todellinen helmi; Ruotsin kielen perustaidot. Lisää näistä lähempänä.Kommentit

Suositut tekstit