Sitsit, hitsit, mansikoita ja kaksi pulloa Gambinaa

Morjesta!

Luulitte varmaan jo blogin näivettyneen? Eihän nyt sentään, tässä on vaan niin paljon iltaisin kaikenlaista että jotenkin on paukut loppu blogin suuntaan. Mutta se siitä, taas mennään!

Viime kerralla puheltiin ryypiskelystä joten tästä voitaisiinkin jatkaa samalla teemalla.

Sitsit!

Jaa että mitkä? No kuule, erittäin erittäin loistavan upeat joukkolaulu- joukkojuontihäppeningit. Pienimuotoisesti ruokaa, suurimuotoisesti juomaa ja vielä enemmän tarkoitukseen muokattujen laulujen laulamista.

En mä osaa laulaa! Ei se mitään, en minäkään tai ainakin luulen niin, joukossa kuitenkin pienet soraäänet hukkuvat sekaan ja aina voi laulaa vähän hiljempaa jos tuntuu siltä ettet ole lähiösi Pavarotti. Mutta kuitenkin, jokainen haluamansa mukaan. Ei siis kertakaikkiaan minkäänlaista stressiä. Lisätäänpä tähän kohtaan kuva yhdestä laulusta, kyseessä on siis erilaisista muokatuista lauluista koostuvista laulukirjoista. Tässä yksi laulu.


Laulukirjasta löytyy siis tunnettuja lauluja, osa jopa hitinpoikasia joiden tekstiä on sitten muutettu sopimaan enemmän omiin tarkoituksiin. Tässä laulu mikä on sieltä kesymmästä päästä. Tässä vielä toinen, tämä on Turun sosiaali- ja terveysalan opiskelijoiden Käypä laulu -oppaasta.


Jos et vielä käsittänyt niin sitseillä on hauskaa. Juomalauluja siis juodaan eikun lauletaan ja hauskuus kasvaa kellonajan neliönä. Meno kylläkin jatkuu puolenyön jälkeen mutta tajusitte varmaan. Varoituksena sana, jos olet liikkeellä alkoa matkassa niin varaa mietoja mukaan mutta paljon. Tai sitten Gambinaa. Se otetaan aina ilolla vastaan. Otetaan laulujen alussa, välissä, keskellä ja lopussa jne. Tämä nyt menee taas ryyppäämisen mainostamiseksi mutta sellaista opiskelubilettäminen välillä on. Sitseillä voi myös olla juomatta etanolin tippaakaan. Kaikki oman mielihalunsa ja huomisen vastuidensa mukaan.Joo. Seuraava aihe.

Aikamme kun tunneilla käymme niin jossain vaiheessa oppimistamme mitataan ja sehän onnistuu tentillä! Tuotedokumentaatio tai kavereiden kesken konepiirustus aloitti hommat ensimmäisenä, käyntiin lähtivät ns. viikkotentit joita kuitenkin pidetään parin viikon välein.

Oikein hyvin on mennyt, vitosta ja nelosta, tähän vielä samaan soppaan liittyvät etätehtävät mistä ovat arvosanat olleet samanlaisia joten tässä ei valittamista.

Ensimmäinen "oikea" koe, ( TENTTI! usko nyt jo! ) oli edessä ja kunnian sai matematiikka. Aika levollisin mielin menin kokeeseen kun olin valmistautunut todella hyvin tähän. Koe pidettiin ja kohta jo tulikin opettajalta postia:

Hei,Silmäilin kokeenne läpi ja keskimääräisessä osaamistasossa on huomattavan paljon toivomisen varaa.

Joukosta kuitenkin löytyi myös erittäin hyviä suorituksia.Tehtävät 1-2 oli tarkoitus olla ns makeita mansikoita poimittavaksi. Iso osa opiskelijoista ei ilmeisesti mansikoista piittaa.
Eli ei oikein mainiosti mennyt, ilmeisesti koko luokalla oli kauniisti sanottuna parantamisen varaa... Itsellä kävi sitten kuitenkin todella hyvin ja raaka työ palkittiin muikealla pistesaaliilla. 

Tästä alkoi kriittinen kitinä siitä ja tästä, lähinnä siitä miten opetuksen taso on huonoa ja jää liikaa opeteltavaa itselle ja omalle vapaa-ajalle. Itse olen sitä mieltä että koulu on mitä se on, jos ei pärjätä niin aineksessa on vikaa.

Tähän liittyen, mehän olemme ensimmäinen vuosikerta mikä on valittu kouluun uudella pääsykoemenetelmällä. Meidän osaltamme valinta epäonnistui mikä näkyy siitä että sisään pääsi uskomattoman pienellä pistemäärällä.

Pääsykokeen maksimit olivat ilmeisesti 80 pistettä ja sisälle 21 pisteellä. Ei ole mikään ihme että matematiikka ja kohtapuoliin edessä oleva fysiikan tentti tulevat tuottamaan helvetillisen kasan hylsyjä. Sisään päässyt opiskelija-aines on vain kertakaikkiaan niin paskaa että suuri osa siitä ei tule koskaan valmistumaan. Tämä on raaka totuus, ei kovin suosittu mielipide varmaankaan mutta näin joka tapauksessa tulee tapahtumaan. Kiitos ja anteeksi.

Syy ei tosiaan löydy koulusta, homma nojaa todella vahvasti omaan tekemiseen ja sillä saa hyviä tuloksia aikaan. Tänään oli konepiirustuksen viikkotentti, aiheena pinta- ja hitsausmerkinnät. Tähän tenttiin en ollut jostain syystä tarpeeksi valmistautunut. Huomasin tentissä miten lukemisesta huolimatta pari aivan perusasiaa oli jäänyt opettelematta ja johan niitä tietenkin kysyttiin. Jos nyt edes kakkosen saisi, pliis?

Jospa lopetan paatokseni tähän ja siirrytään taas parempaan teemaan, bileisiin! Käytiin HokiApprossa vähän katselemassa miten TPS pärjää lätkässä, kiakossa tai millä sitä sitten haluaakin kutsua. Matsista on vain videoita enkä niitä erinäisistä syistä halua tänne laitella joten keskitytään sitten vaikka sitä seuranneisiin juhliin. Kuvassa myös minä omassa komeudessani.Heidi's Bar myy kätevää neljän litran putkea niin ei tarvitse koko ajan kävellä tiskille ja takaisin ja kuten fysiikasta tiedämme niin energiaa jää jäljelle jos sitä ei kuluta mihinkään. Ja mehän emme kuluttaneet.

Ja kun yksistä bileistä pääsimme niin heti seuraavana päivänä... seuraaviin! Landerundi!!!

Aivan loistava idea, hommataan bileisiin niin paljon opiskelijoita että saamme täyteen 6 linja-autoa ja sitten lähdemme ajamaan ympäri Turun ympäristökuntia yksi kerrallaan aina baarin pihalle ajaen ja juomaa maistellen. Tapahtuma myytiin hetkessä loppuun joten matkaan saatiin vielä yksi lisäbussi eli seitsemän bussia kaikenkaikkiaan lähti matkaan.

Aika legendaarista, bussi parkkiin baarin pihalle poikittain, bussista ulos 50 ihmistä ja kaikki sisälle baariin. Omistajat tiesivät näin tapahtuvan mutta kanta-asiakkaat olivat hieman hämmästyneen tai närkästyneen, ihan miten vaan, näköisiä. Tämä sitten toistettiin monta kertaa. Käytiin Aurassa, Vehmaalla, Mynämäellä ja vaikka missä. Oikein loistava reissu. Tulipa sitä ensimmäistä kertaa istutta pitkänmatkan bussin tavaratilassa kymmenen muun opiskelijan kanssa kun Gambinapullo kiersi ringissä. Jotenkin muuten tuppaa tulemaan kova krapula joka kerta kun juon sitä. Kumma juttu.

Joo, takaisin kouluun. Ollaan vähän yli puolivälin tätä lukukautta ja monta erilaista projektia on työn alla. Eräs mielenkiintoisimmista on Legorobottiprojekti. Äänestyksen jälkeen lajiksi valittiin köydenveto joten kaikki ovat rakentaneet omaa vekotintaan muutaman viikon ajan. Me luotimme pinta-alaan ja rengasmäärän maksimointiin yhdistettynä tarvittavaan massaan. Aika näyttää miten käy mutta tällä hetkellä johdamme kirkkaasti vetovaakavertailua, olemme saavuttaneet 17 N vetovoiman. Huhu kertoo että taannoisina vuosina olisi saatu rikki 55 N, kuulostaa paljolta. Seuraavaksi alamme testaamaan massan lisäämistä koska meillä homma ns. sutii aika pahasti. Tästä tosiaan lisää jatkossa.Sellaista, tässä lähinnä lyhyt summaus siitä mitä on tapahtunut viime kirjoituksen jälkeen. Homma jatkuu samanlaisena, piirretään Autocadillä, lasketaan matematiikkaa missä muuten uuden aiheenkin käsittelynopeus lupailee samanlaista hylsymäärää kuin ensimmäisessäkin tentissä. Muuten! Tähän menestystarinaan liittyen tänään nousi esille se että tutor-opettajamme ovat olleet huolissaan motivaation laskusta ja siitä että opiskelijat eivät vaivaudu tunneille.Nyt menee taas paatoksen puolelle väkisinkin mutta menköön sitten. Alussa kurssille oli ilmottautunut 80 opiskelija eli se edustaa siis 100 prosenttia. Tästä sitten onkin helppo nähdä miten on kiinnostanut. Huonosti. Ei tällä tavalla voi odottaa muuta kuin hylättyjä arvosanoja.

En oikein osaa suhtautua mitenkään siihen että kun ihminen on päässyt sisään niin sitten ei viitsisi tehdä mitään asiaan eteen. Meille on selvästi muodostunut jo "ykkönen riittää!" porukoita joiden tavoite on tosiaan se. Kunnia heille, ainakin he pääsevät läpi kursseista. Kypsymättömyyttä kuitenkin kertoo "mä en lukenut yhtään!" kehumiset ennen tenttiä. Ne ehkä kuuluvat enemmän sinne yläasteaikaan. Tai sitten en taas vanhana pieruna ymmärrä. Tiedä sitten.

Hei, tästä alkaa tulla novelli niin lopetan tähän. Lupaan että seuraavaan kirjoitukseen ei kulu niin paljon aikaa kuin edelliseen.

Palataan asiaan, yskikää hihaan ja tervehtikää kyynärpäillä
T: flunssainen Lausteelta


Kommentit

Suositut tekstit