Camu, Aimo, Vieno ja Kaino

Heippaterskimus!

Täällä taas! Ennen piti katsoa iltapäivälehtien etusivulta monesko päivä on menossa mutta tällä hetkellä ollaan tilanteessa että pitää tarkastaa mikä viikonpäivä on menossa.

Etähärdelli on jo saanut muotonsa, eri opettajat opettavat asiaansa eri tavoin, vaihtelu on hyvinkin kotikutoisesta hyvin ammattimaisesti hoidettuun työhön. Uutta hommaa kaikille, sillä mennään mitä annetaan.

Kurssit alkavat pikkuhiljaa tulla maaliviivoille, tuotedokumentaatiosta oli jo viimeiset etätehtäväsetit ja tietotekniikan lopputenttikin tuossa tentattiin. Etänä tietenkin. Hyvin meni, oikein hyvin. Äkkiä tämä aika on tammikuusta tähän päivään mennyt. Aika suuri tekijä tämä etäjakso kyllä kieltämättä on ollut ja luulen että se on tehnyt karmeaa jälkeä opiskelijoiden etenemisessä.

Etänä opiskelu ei ole helppoa, ollaan kotosalla ja kaikkea on niin kovin kovin helppoa siirtää eteenpäin. Kunnes sitten tulee kiire tai ollaan siinä tilanteessa että ei onnistu enää vaikka mitä tekisi. Onneksi on vain kerran käynyt tässä niin. Palautin yhden konepiirustuksen ( tuotedokumentaatio ) etätehtäväsetin niin että sain sen läpi koska aika oli loppumassa. Palautin ne tuossa uudelleen arvosanankorotussysteemiin jotta saan korotettua sen saadun ykkösen.

Joo, vaikeaa on jos tätä ei pysty käsittämään työajaksi, sympatiat lähtevät myös heille keillä on kotona lapsia. Ei taatusti ole helppoa kun koko katras on koko ajan kotona. Hommaat lasten jutut ja siihen päälle vielä pitäisi löytää aikaa omaan opiskeluun. Näinä hetkinä olen vielä normaaliakin tyytyväisempi että yhteisellä päätöksellämme emme lapsia hankkineet.

Tässä on vähän koirahaaveita, tästä tulisi hyvin pitkä tarina mutta jos nyt pääpiirteet kertoisin ihan vaikka ranskalaisilla palloilla:

  • Rottweiler poika Camu
  • Kissatyttö Möykyn omistaja sai kissa-allergian
  • Möykky muutti Camun seuraksi
  • Camu kuoli
  • Möykky masentui
  • Aimo ja Vieno kissasisarukset muuttivat piristämään Möykkyä
  • Koiraa teki koko ajan mieli mutta emme halunneet enää Möykyn elämään lisää järkytyksiä
  • Möykky kuoli
  • Koiraprojekti alkaa
Lisäilkää tunteita ja laatuadjektiiveja sinne sekaan oman harkinnan mukaan. Mutta joo. Laitoin eilen esittelykirjeen kenneliin ja sain tänään vastauksen. Eivät ota vielä varauksia vastaan, kun pennut ovat noin 3 viikon ikäisiä niin sovitaan käynti ja niiden perusteella sovitaan varaukset. Toivottavasti käy hyvin, tässä on jännät kuukaudet edessä.

Otin muuten kesäksi jo opiskeluita Campus Online -palvelun kautta, en tiedä menikö hieman yli koska kaikki kurssit yhteensä tekevät 18 op kesän ajalta. On fysiikkaa, suomen kieltä ja viestintää, differentiaali - ja integraalilaskentaa ja tietenkin huippuna pohjalla alkoholijuomien perusteet, 5 op.

Tuo viimeinen ei ole otettu kännissä ja läpällä vaan ihan sivistääkseni itseäni, aina kiinnostanut jo ihan puhtaasti nautinnollisista syistä moinen touhu ja nyt pääsen tutustumaan pintaa syvemmälle. Ihan sinne pohjahiivoihin asti. Tämä tulee olemaan mielenkiintoista.

Fysiikka on minulle osoittautunut todella haastavaksi, en tiedä mikä siinä on mutta vaikeuksia riittää. Syksyllä homma jatkuu taas uusilla teemoilla joten koin tarpeelliseksi kerrata kesällä tätä ensimmäistä kurssia, siksi fysiikka löytyy kesältä. Differentiaali- ja integraalilaskentaa tulee myös syksyllä joten ajattelin ottaa hieman etumatkaa niin pystyy edes yhdessä aineessa olemaan kartalla heti alusta.

Suomen kieli ja viestintä kiinnostaa aina, jollette ole vielä huomanneet niin olen kova heppu höpöttämään, niin näppäimistön kautta kuin puhuttunakin. Jostai sitä juttua vaan riittää. On aina riittänyt, jopa ongelmiin asti. Mutta se siitä.

Sellaista, täällä me kökimme kotosalla, onneksi kouluhommissa riittää oikein hyvin tekemistä niin ei tule kiusausta palata pelimaailmaan syövereihin. Katselemme vaimon kanssa paljon televisiota, olemme jos mitä niin lähentyneet entisestään tämän jakson aikana. Olen ollut huolissani siitä miten perheväkivalta saattaa lisääntyä kun kaikki ovat koko ajan kotosalla ja otsikoiden ja uutisoinnin perusteella ainakin osittain pelkoni ovat olleet aiheellisia. Synkkää aikaa ja turhaa surua.

Hei! Pysytään kotosalla ja ollaan aktiivisia vaikka somessa ja soitellaan kavereille. Jos koneessa on virusturva kunnossa niin ei ole mitään syytä olla ottamatta yhteyttä kavereihin. Tilatkaa pizza.

Moroo!

Kommentit

Suositut tekstit