Perjantai!

Se on moro!

Niin se tuli perjantai ja tässä luvattu blogikirjoitus.

Tiistain tapahtumat kävimmekin jo läpi viime kirjoituksessa, nyt vuorossa siis loppuviikko. Keskiviikkona oli samankaltainen tutustumispäivä kuin tiistai, meille kävi esittäytymässä, TUO Oppilasyhdistys, TIO Turun InsinööriOpiskelijat, terveydenhuollon ja CampusSportin edustajat.


Kuvassa TIO:n edustajat, seuraavaksi tärkeää tietoa liittyen opiskelijan terveydenhuoltoon.

Näillä ohjeilla pitäisi löytyä toimipiste ja sähköinen ajanvaraus.

Keskiviikkona olisi ollut myös iltaohjelmaa, jonkinlainen rastikierros + ravintolailta. Itse jouduin jättämään konemurheiden vuoksi nämä väliin. Kävi näet seuraavasti. Keskiviikkoaamuna ennen kouluun lähtöä ajattelin katsoa uutiset yms tältä isolta koneelta. Istahdin tuolille ja painoin koneen virtanappia. Pöydän alta kuului todella äänekäs POKS ja sähkötaulusta paloi sulake.

Kello oli sen verran paljon että ehdin vain ottaa virtajohdon koneen takaa irti ja vaihtaa sulakkeen. Koko koulupäivän oli pelko persiissä että hajonnut virtalähde on hajotessaan tuhonnut virtapiikillä kaikki komponentit.

Suoraan siis koulun jälkeen takaisin kotiin ja säläkaapista vanha virtalähde paikalleen. Oli aikamoinen helpotus kun kone boottasi ja kaikki toimi. Poksahtanut poweri Verkkokauppaan ja tässä on nyt menty vanhalla virtalähteellä. Eilen tuli Verkkokaupasta viesti että uuden powerin saa hakea.

Torstai

Torstai oli ensimmäinen varsinainen opetuspäivä. Jos sitä kahta tuntia nyt päiväksi voi kutsua. Meillä oli siis kaksi tuntia aiheesta Tuotedokumentaatio. Vanhalla nimellä tätä kutsuttaisiin konepiirustukseksi.


Olen sen verran laiska nyt tämän kirjoituksen osalta että en ala ottamaan screenshotteja näistä järjestelmäkin löytyvistä slideitä joten saatte tyytyä näihin kameralla otettuihin.

Tästä torstaista ja perjantaista tulikin näennäisen helpoista päivistä poiketen aikamoisia rypistyksiä. Kävimme ensin ylemmässä kuvassa olevia yleisiä asioita läpi, miten etätehtävät tehtään, minne ne palautetaan. Tutuksi lauseeksi tuli iltapäivän aikana "minä hylkään sen armotta" ja "sitten ainoa mahdollinen arvosana on 1".

Tiukan oloinen opettaja arvostelun ja sen kriteerien osalta, opetustapa on myös jämpti mutta väliin huumoria lisäävä. Ensivaikutelmaksi jäi ihan positiivinen olo, pitää sitten katsoa kun alamme näitä harjoitustehtäviä palauttelemaan.

Itse asiaan, asensin vielä tunnilla jo Autocadin, sen tarkemmin ohjeita katsomatta tietenkin uusimman 2020 version kunnes huomasin että luennoilla käytetään versiota 2019. Kotona kaikki uusiksi mutta täällä se onnistui nopeammin, koulun verkko tahmaili gigojen kokoisen paketin hakemisessa.

Alkuinfon jälkeen pääsimme varsinaiseen oppiaiheeseen, kävimme läpi yleisellä tasolla standardeja ja niiden merkitystä konepiirustuksessa. Asiaa tuli paljon lyhyessä ajassa tai niin me ainakin luulimme.

Torstaina illalla oli ensimmäiset varsinaiset bileet, Tursajaiset. Juhlat missä ovat mukana sekä insinööri- että terveydenhuollon opiskelijat. Aloitimme illan seiskan pintaan Ravintola Koulussa minne tulikin jo muutama opiskelija paikalle. Ilmeisesti Koulussa ei kamalasti välitetä haalarijengistä mutta kyllä me ainakin sisälle pääsimme. Ehkä hiljainen ilta oli syynä tähän.

Vieressä olevan kaupan kautta jonottamaan, olimme toinen porukka jonossa joten haalarimerkki oli taattu. Tulojärjestyksessä sai siis haalarimerkin niin kauan kuin niitä riitti. Tämän merkin takia minäkin olin liikkeellä.


Ryhmämme yhden luokkatoverin kuvaamana

Porukkaa oli aika hyvin ja sitä tuli koko illan lisää. Itse join muutaman lonkeron ja lähdin noin kymmeneltä kotiin koska tärkein eli haalarimerkki oli hankittu. Seuraavana aamuna oli myös luvassa taas koulua joten nukkumaan piti päästä.

Jotenkin väsytti ja laiskotti joten en jaksanut haalareita sen enempää viikkailemaan vaan riisuin ne päältä suoraan eteisen lattialle. Tämä on tapa mitä vaimoni erityisesti minussa rakastaa. Tänään tuli kotoa valokuva, haalarit olivat kelvanneet yhdelle kissoista pehmeäksi alustaksi.


Juhlat siis loppuivat tähän omalta osaltani mutta tämän aamuisten juttujen mukaan osalla oli mennyt aika pitkälle. Hyvä että jaksavat vielä riekkua tuolla lailla, minä valitettavasti en.

Perjantai

Taas pari tuntia tuotedokumentaatiota. Tänään luvassa heti alusta täyttä asiaa. Aloitimme viivoista. Olen aina luullut osaavani piirtää viivan. Enää en ole varma.

Geometrinen objekti, joka on pitempi kuin puolet viivan leveydestä ja joka yhdistää alkupisteen loppupisteeseen millä tahansa tavalla, esim. suoraan, käyränä, ehyenä tai katkottuna.

Siinä se on viiva selitettynä. Ettäs tiedätte! Erilaisia viivoja, perusviivoja noin 15 ja yhdistelmissä noin 30 erilaista. Tässä vaiheessa oli jo vähän hämmentynyt olo. On muoto-, keski-, leikkaus-, mitta- ja mitta-apuviivaa. Kaikki erilaisia ja osa vielä eri paksuisia kuin muut.

Toisena asiana käytiin läpi projektiot, tapa miten kappaletta käännetään kun tehdään eri suunnista tehtyjä piirustuksia. Täällä euroopassa käytetään yhden käännön projektiota kun taas kerran jenkit ovat keksineet oman kolmen käännön projektion missä ei sitten ole perkele yhtään järkeä.

Tähän vielä kaveriksi osaprojektiota, osakuvantoja, symmetristen osien projektio ja kuvanto ja soppa alkoi olla valmis.

Aika paljon asiaa ja kun se on pelkällä teoria-asteella ilman sen kummempaa piirtämistaustaa tai kokemusta niin tunne oli aika musertava.

Kyselin varovaisesti vähän muiltakin opiskelijoilta että menikö jakeluun häh, mutta tunnelmat tuntuivat olevan yhtä hämmentyneet kuin minullakin. Varmaan se tästä lähtee kun alkaa tehdä noita harjoitustehtäviä, kai siinä tarttuu tietoa eri malliin kuin dian katsomisella.

Sellainen eka viikko, nyt minä avaan ensimmäisen harjoitustehtävän ja katson tuleeko siitä mitään.

Kommentit

Suositut tekstit