Ja niin se alkoi...

Iltaa!

Nyt se koulu alkoi! Pehmeä lähtö, auditorion ovet sulkeutuivat kello 10 ja päivän ohjelma alkoi. Miestä ja naista kävi puhelemassa edessä eri asioista, en nyt tässä ala käymään päivää uudestaan, itseasiassa on melko uupunut olo, tuo luokassa istuskelu kävi voimille.

KT-päällikkö Ari Putkonen puhui koulutuksesta yleensä sekä työllistymismahdollisuuksista joiden hän maalaili olevan hyvät.Opettajatutorit olivat myös edessä esittäytymässä, luokka siis jaettiin kahteen ryhmään, A ja B. Molemmilla luokilla on oma opettajatutorinsa. Molemmat ryhmät jaettiin vielä kahteen pienryhmään. Itse kuulun ryhmään B1. Ei ihan a-materiaalia mutta heti siinä perässä.

Opiskelijatutorit olivat myös paikalla, tässä ainutlaatuisen upea kuva heistä.


Ajankohtaista ohjelmaa, 28.1 on luvassa Kesätyöpäivä milloin ICT-talossa on paikalla useita eri yrityksiä, heillä on siellä omat ständinsä ja vielä aikataulun mukaisesti lyhyt esittely.


Ruokalan edustaja kävi esittäytymässä ja kertomassa toiminnasta, miten ruokailu on järjestetty sekä sen käytännön asioista. Saimme ateriakortit, Kela korvaa osan ruokailusta ja tätä varten tarvitaan kortti jolla opiskelija osoittaa olevansa korvausten piirissä.

Niin, kävimme sitten syömässäkin. Itsellä tarkoituksellisesti pieni annos, noita kalafileitäkin olisi voinut ottaa 3 kappaletta.


Oikein hyvää ruokaa ja mikä parasta aivan naurettavaan hintaan. Tämän aterian hinta oli 2,60 €! Ruuhkaa tuntui olevan, kuulemma joskus ruokalan jono saattaa kiemurrella kolmanteen kerrokseen asti.

Opintopsykologikin kävi puhelemassa mukavia, näistä ihmisistä ja heidän jutuistaan on aina vähän vaikea ottaa selvää mutta hän oli varmasti hyvällä asialla. Opiskelijan ajankäyttöä ja jaksamista käytiin läpi. Ei saa viivästellä töiden tekemisissä, pitää nukkua hyvin ja pitää hommata itselle myös vapaa-aikaa, jatkuvaa opiskelutyöntekoa ei jaksa pitkään.

Kiinteä ohjelma loppui ja vapaaehtoinen alkoi. Kävimme hieman kertomassa itsestämme, tutustuimme toisiimme leikin varjolla. Iltapäivä jatkui Bar Edisonin tiloissa Linnankadulla minne sitten kerääntyikin varsin hyvin porukkaa.

Juttu luisti ja ihmisillä tuntui olevan hauskaa, oikein hyvä ensimmäinen päivä. Nopeasti syntyi keskusteluja ja ihmiset pääsivät kertomaan itsestään muille.Jälkimmäisessä kuvassa myös allekirjoittanut. Nyt tiedätte.

Huomenna jatketaan, homma alkaa kello 9:15, edelleen tätä tutustumistouhua. Ensimmäinen varsinainen oppitunti on torstaina aamulla.

Olen ihan poikki, menen soffalle. Raskasta tämä opiskeleminen...

Kommentit

Suositut tekstit