Ja lisää matematiikkaa!

Terve!

Pahin paniikki on laantunut, ensimmäiset matematiikan tunnit olivat melko vaikeita henkisesti, meille annettiin käteen tasokoe missä oli sitten myös toisen kurssin asioita. No eihän siitä kamalasti oikein mitään tullut, olen autuaasti unohtanut integraalit yms. mutta derivaatan muistin vielä. Jotain sentään. Sittemmin huomasin että nuo perus kaavanväännöt sujuvat vielä aivan mainiosti. Viime viikko on vähän hämärää mutta kummasti 22 vuotta vanhat asiat tulevat mieleen kun vähän kutittelee.

Fysiikka on alkanut leppoisasti, vähän sellaista matemaattista kertausta, miten kaavat pyörivät, mitä pitää tehdä jos tuolta ratkaistaan µ. Taitaa tämän viikon jälkeen olla kuherrusaika ohi ja pääsemme kunnolla asiaan kiinni.

Valmistustekniikka alkoi, tyypiltään oikein vanha kunnon ulkoaopettelun tyyppinen oppiaine. Kuten myös materiaalitekniikka. Viimeksi mainitussa on myös laboratoriotöitä joihin kävimme tänään tutustumassa. Ilmeisesti viruminen ei tarkoitakaan sitä että nauttii illanistujaisissa Viru Valgeaa tai että makaa illan jälkeen putkassa.


Vetokokeeseen käytettävä laite. Kuva otettu opettajan luvalla. Tilassa ei saa ilman lupaa ottaa kuvia.

Kovasti oli laserleikkuria, robottia ja koestushärpäkettä. Paljon hienoa laitetta pisin poikin Tehdasta. Ensi viikolla alkavat labrat, meidän pienryhmällämme tosin ensi viikko on vapaa, jokainen ryhmä saa yhden viikon vapaaksi labrakierron aikana.

Tähän tällainen välipäivitys. Huomenna 2 tuntia koulua jonka jälkeen raivokkaasti matematiikan 2. kysymyssarjan kimppuun. Olen ollut todella ahkera, tehnyt tuntitolkulla töitä joka päivä, olen saanut palautettua etätehtävät ja esitehtävät tuota 2. sarjaa lukuunottamatta. Huomenna siis sen kimppuun.

Ensi viikolla luvassa MiniKNB, Mini KeltaNokkaBileet. Luvassa leppoisaa uusien opiskelijoiden nöyryyttämistä, muihin tutustumista ja tietenkin baarikierros. Kuinka ollakaan. Tuli sitten samalla liityttyä oppilaskunnan jäseneksi. Ei olisi muuten saanut ostettua bilelippuja. Samallahan tuo nyt meni, en tiedä onko jäsenyydestä mitään iloa missään kohtaa mutta onhan nyt sitten sekin.

Kirjaa ja kaavastoa olen tilailleet kiukulla, matematiikan ja fysiikan kirjat jo olin etukäteen ostanutkin mutta tässä on nyt tullut tuotedokumentaation ja muiden aineiden kirjoja, pitipä vielä tilata uusi vaatimattomampi kaavasto kun sitä 1300 -sivuista raamattua ei saa käyttää esim. fysiikassa.

Näin, nyt minä ompelen vielä pari merkkiä kiinni haalareihin ja sitten tämä ilta on tässä. Sooon moro!


Kommentit

Suositut tekstit