Tulosten odottelu ja niiden julkistaminen

Moro!

Pääsykokeista alkoi piinaavan pitkä kuukausi. Tulokset julkistettaisiin 29.11. Alussa olin tyytyväinen tunnelmiini pääsykokeessa mutta kun kuukausi kului niin takaraivossa jäytävä huoli muista osoista alkoi voimistua. Matematiikka meni hyvin mutta entä ne muut? Miten ne osioiden minimipistemäärät? Olenko tyrinyt Päättelyosion niin että homma kaatui siihen?

Odotin pitkälle marraskuuta kunnes 25.11 eri AMK:n nettisivuja selaillessani huomasin sen tärkeän yksityiskohdan. "Pääsykoetulokset julkaistaan VIIMEISTÄÄN 29.11"!!! Tästähän se stressi syntyi, hakkasin miltei vartin välein F5 nappia näppäimistöstä kun odotin tuloksia.

27.11 heräilin rauhassa ensin ja sitten kävimme vaimon kanssa kaupassa. Tarkastin tietenkin tätä ennen josko olisi jo tulosta tullut Opintopolkuun. Eipä siellä mitään ollut joten kauppaan siis. Hermostuneen kauppareissun jälkeen kotio ja uutta tarkastusta. SIELLÄ SE OLI!!! Ilmoitus opiskelupaikasta.


Tärisevin käsin laitoin hiiren Otan opiskelupaikan vastaan kohtaan ja painoin nappia tarkastettuani kohdan vielä kerran :D Siitä se lähti, vielä piti ilmottautua kevätlukukaudelle ja homma oli sillä selvä.

Seuraavana päivänä sähköpostikin kilahti ja hyväksymiskirje tupsahti laatikkoon. Olin aivan varma että tuloksissa ilmoitetaan vain hyväksytty / hylätty joten olin aika hämmästynyt kun kirjeen mukana olikin tiedot pisteistä.


Ei sisällepääsy ollut edes lähellä mutta samantien huomasin asian mitä olin jo ounastellutkin pari blogipostausta sitten. Pääsykokeet eivät olleet vaativuudeltaan lainkaan linjassa koulutuspaikan vaativuuden kanssa. Ne olivat rutkasti yläkanttiin vaikeat. Maksimipistemäärä taisi olla 80 tai 100 pistettä joten oma pistemääräni oli korkeintaan keskinkertainen ja sisälle pääsi suorastaan naurettavan pienillä pisteillä. Kokeessa suurin osa kokelaista oli pärjännyt korkeintaan keskinkertaisesti itseni tavoin ja pisterajaa oli jouduttu laskemaan huomattavan alas jotta vaaditut 90 ihmistä saatiin hyväksyttä koulutukseen.

Mutta nyt olin sisällä. Kirjeen mukana oli ohjeet todistusten lähettämisestä minkä sitten teinkin. Tämä oli syksyn kohokohta.

Kommentit

Suositut tekstit